Selecteer een pagina

Beheer en Onderhoud
‘Kop van Noord-Holland’

Opdrachtgever: WaakSaam

Periode december 2014 – februari 2015: tenderfase

Periode juni 2015 – september 2015: voorbereiding in transitiefase

Als asset management adviseur was ik in de tenderfase betrokken bij het eerste tienjarig onderhoudscontract van de Provincie Noord-Holland (PNH). Tijdens dit traject heb ik mijn ervaring en kennis gedeeld over onderhoudsstrategieën, innovatieve oplossingen (zoals omgaan met data) en inrichting van de organisatie.

Het onderhoudsbedrijf WaakSaam voert per 1 september 2015 in de Kop van Noord-Holland het beheer en onderhoud uit aan de infrastructuur, gebouwen en terreinen van de provincie Noord-Holland. WaakSaam heeft van de provincie Noord-Holland de opdracht gekregen om het gebied de komende tien jaar te onderhouden en beheren. WaakSaam is een combinatie van vier bedrijven: Dura Vermeer, Ploegam, Van den Biggelaar en Van Doorn. In het gebiedscontract zijn het vaste en variabele onderhoud en enkele vervangingen van (vaar)wegen, groen en civieltechnische kunstwerken (zoals viaducten en bruggen) gebundeld.

Na een zeer goede EMVI-score (fictieve korting van ruim €22 miljoen) heeft de PNH het onderhoudscontract met een contractwaarde van €85 miljoen aan WaakSaam gegund. Daarbij was ik betrokken als asset manager om het onderhoudsmanagementsysteem voor de komende tien jaar in te regelen die de juiste activiteiten en werkzaamheden genereert. Dit is op een dusdanige manier ingericht dat de werkzaamheden op de meest effectieve en tijd efficiënte manier worden uitgevoerd op basis van Life Cycle Management.

Het meest uitdagende aan dit traject bij WaakSaam was het samenwerken binnen een combinatie van vier specialistische bedrijven, de vertaalslag kunnen maken tussen het strategische, tactische en operationele onderhoudsvlak en het borgen van alle aanwezige kennis in één onderhoudsmodel zodat dit een continu lerend karakter heeft gekregen.